София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Министър-председателят Стефан Янев се срещна с посланика на Кралство Испания в София

Двамата обсъдиха двустранните отношения в областите от взаимен интерес в рамките на ЕС и НАТО.
1 месецПолитика 6 Антоанета Начева

Министър-председателят Стефан Янев се срещна с посланика на Кралство Испания Алехандро Поланко Мата в София. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Обект на разговора беше задълбочаването на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес и конструктивното сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО.

Премиерът Янев изрази увереността си в успешното развитие на приятелски връзки и ползотворно партньорство между България и Испания, въпреки предизвикателствата от разпространението на COVID-19. Служебният премиер очерта перспектива за надграждане на отношенията на двустранна основа и при участието на двете страни в различни международни формати.

Двамата обсъдиха и задълбочаването на сътрудничеството в областта на вътрешните работи, икономиката, транспорта, образованието, културата и военната сфера. Основен акцент бе поставен върху взаимодействието в миграцията и охраната на границите, както и съвместното желание за ново сътрудничество, организиране на бизнес форуми в приоритетни сектори и осъществяване на визити на политическо ниво.

Внимание бе обърнато и на „Зелената сделка“ и работата по Плана за възстановяване и устойчивост и беше обсъден обменът на информация и опит.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!