София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Младежите на БСП проведоха заседание на Националния съвет

Те проведоха дискусия за актуалната политическа обстановка

39 сОбщество 536

Днес се проведе първото изнесено заседание на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП за новия мандат. То се състоя във Варна, а домакини бяха Младежко обединение в БСП-Варна. 

Заседанието имаше за цел да начертае приоритетите за работа на МО в БСП до края на 2022 година и да избере членове на Оперативното бюро на МО в БСП, както и да сформира комисии към Националния съвет на обединението.

Официални гости на събитието бяха организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов, председателят на БСП-Варна Павел Раличков и членове на ръководството на местната организация. 

Председателят на Националния съвет на МО в БСП Габриел Вълков представи своя план за работа до края на 2022 година и направи предложения за състав на ръководните органи на обединението - членове на Оперативното бюро и председатели на комисии към Националния съвет на Младежкото обединение в БСП. 

След избора на органи на МО в БСП и приема на план за работа, младежите проведоха дискусия за актуалната политическа обстановка. 

След заседанието младежите проведоха инициатива в центъра на морския град и донесоха добро настроение на гражданите и гостите на Варна като раздадоха стотици балони. 

Младежите организираха и акция, с която още веднъж да затвърдят нуждата от спешни мерки, свързани с кражбата на над 435 милиона лева, официално предназначени за удълбочаване на канала на Варненското езеро, за който многократно сигнализираха представители на БСП-Варна.

Членове на МО в БСП участваха и в протест срещу изгонването на 70 руски дипломати от територията на Република България.