София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Над 24 часа след смъртта на детето, стъпило на шахта, все още няма обвиняем

Не е ясно дали оголените кабели са били легално включени към електрическата мрежа
пропускане
17 чОбщество 232 Златина Петкова

Повече от 24 часа след смъртта на 16-годишното дете, стъпило вчера по обяд върху улична шахта на булевард “Иван Гешов”, все още няма информация за повдигнати обвинения към конкретно лице. Няма и официални данни за това какви са причините, довели до трагичния инцидент.

Това, което се знае на този етап е, че най-вероятно става дума за оголени кабели, като токът е минавал по ръба на металната шахта, намираща се близо до болница “Свети Иван Рилски”.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов рано тази сутрин разпореди проверка на лечебното заведение и поиска те да излязат с писмена позиция. Това се случи в ранния следобед, като от “Свети Иван Рилски” са категорични, че въпросният кабел не захранва болницата.

От ЧЕЗ обещаха  писмен коментар по темата до края на деня, но пред отделни медии вече отбелязаха, че кабелът не е свързан с тяхната електрическа мрежа.

Сред версиите е тази за нелегално прекаран ток, който е отивал към една от будките, но предстои това да бъде потвърдено. 
Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!