София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нарушение при лечението на починалата родилката в Плевен

Лекарска грешка води до трагичния край

Нарушение при лечението на починалата родилката в Плевен

Лекарска грешка води до трагичния край

2 годиниЗдраве 5 Боряна Райчева


Установено е нарушение при диагностиката и лечението на родилката, която в края на миналия месец почина след планирано секцио в плевенската болница „Д-р Георги Странски”.

Направената проверка показва, че след приемането на родилката, не са извършени прегледи за състоянието на устната й кухина и подвижността на гръбначния й стълб.

Изпълнителната агенция „Медицински одит“ е отправила препоръка към болницата да разработи и приложи писмена процедура за оценка на риска при осъществяване на интубация.
 
Очаква се по случая да бъде образувано административно-наказателно производство.

Припомняме ви, че 38-годишната Маргарита трябваше да роди първото си дете – на 26 юли във Втора база на Университетската болница. Ден преди плановото секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава. Малко след начало на операцията лекарите казали на близките на Маргарита, че се борят за живота на жената, а бебето ѝ е изпаднало в кома заради задушаване. Малко по-късно семейството получава страшната вест за смъртта на младата майка.  Тогава близките на 38-годишната жена посочиха лекарска грешка като причина за трагичната развръзка и обявиха, че ще съдят болницата.