София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Николай Марков: Борисов вече е съдружник в плановете на ДПС

Коментар в социалните мрежи

Николай Марков: Борисов вече е съдружник в плановете на ДПС

Коментар в социалните мрежи

9 сVox Populi 2866


Мисля, че повечето от анализаторите и обикновени наблюдатели на политическите процеси се объркаха, при това много лошо, но не им е за пръв път.

Пръв за "политически рестарт" заговори депутат от ДПС още миналата година, като вариант за преодоляване на приближаващата политическа криза. Този депутат е ключов играч в икономиката на страната и стои тактически малко встрани от обществените прожектори. Каза също, при това от трибуната на парламента, че ДПС има план за рестарт на държавното управление, който бил предложен вече на лидерите на основните политически субекти!

Вчера самият Борисов, въодушевен от собствената си гениалност подхвърли същата дума "рестарт", при това никак случайно. Големият проблем е, че тази дума е свързана с конкретен план на ДПС в който Борисов вече говори като съдружник в новите обръчи за разпределение на паричните потоци. Меко казано - стиснали са си ръцете старите приятели и го обявяват публично.

На кого обявяват задругата? Не, не е на българските граждани, както си мислят всички, защото те отдавна не са субект на формалния обществен договор. Тайното съглашение се обявява на третия политически играч на сцената и това е лично и искрено президента Радев - като официален представител на източните енергийни и някои други интереси. От своя страна третият играч реагира светкавично и напълно очаквано с няколко големи "не". Такъв отговор му е подсказала звездната карта, прочетена от водещите офицери по сигурността на информацията.
-----------------------------------------------------------------------------
Нашата жар-птица България е родена с четири криле! За да има полет, крилете трябва да пляскат в синхрон, а полетът й да се насочва с дистанционно управление - прекалено много необходими и достатъчни условия за разрешен от кулата полет и кратко усещане за свобода!
-----------------------------------------------------------------------------
Говорят си публично нашите четири артиста на политическата сцена, а клетките на жар птицата имат спешна нужда от кислород. От нищо друго. Вместо това се разиграват нови и нови задкулисни раздавания на картите, съгласуват се и се разпределят нови и нови порции на власт и пари. Проектират се нови политически лица, преначертават се стари граници и се очертават нови политическо-олигархични хоризонти за нашето бъдеще.

Борбата с мафията е неизбежна!

Само тази война има възможностите да преодолее силните връзки на престъпни зависимости от всякакви външни и вътрешни влияния, да обгори политическите стърнища и да даде възможност на новите български политици да вземат решенията си в спокойна среда! Стадото без кучета, приятели, вълците го ядат и за това нямат вина вълците, защото те така си живея.

Проблемите идват от хората.