София 24 °C
Велико Търново 27 °C
Пловдив 29 °C
Варна 30 °C
Бургас 29 °C
Начало Новини Предавания На живо

“Никой не чака последния момент за оформяне на срочните оценки”

Коментар на заместник-министъра на образованието Таня Михайлова

“Никой не чака последния момент за оформяне на срочните оценки”

Коментар на заместник-министъра на образованието Таня Михайлова

4 месецаОбразование 51 Златина Петкова


“Никой учител или ученик не чака последния момент за оформяне на срочните оценки.” обясни пред bTV  заместник- министъра на образованието Таня Михайлова, коментирайки възможни ли са проблеми в тази посока, във връзка с грипните ваканции, обявени в редица райони на страната.

Подобни случаи на поставяне на оценки в последния момент, по думите на Михайлова били възможни при други обстоятелства, свързани с лошо здравословно състояние на конкретния ученик, довело до повече негови отсъствия през срока. При тези казуси обаче педагогическия съвет можел да предвиди удължаване на срока за дадено дете, така че да не се стига до ощетяване.

Заместник-министърът на образованието обясни, че действително времето от 27-ми януари до 6-ти февруари, в което специално учениците в София няма да имат учебни занятия е дълго, но идеята именно децата да се предпазят от заболявания, като тя препоръча да не излизат много навън и да не се струпват на големи групи.

По думите на Михайлова, няма опасност и от загуба на много учебен материал, тъй като в програмата са предвидени начини за наваксване на подобни загуби, свързани с грипни и други принудителни ваканции.