София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Нинова за Крум Зарков: Той е от най-ярките привърженици на Истанбулската конвенция

Ако оставката на Нинова бъде приета, в БСП ще има нови вътрешни избори

38 мПолитика 2033

„Аз нямам проблем с него (Крум Зарков - бел.ред.), но той има проблем с партията - той е един от най-ярките привърженици на Истанбулската конвенция. Това заяви пред Нова председателят на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на БСП.

“Дори в един предишен състав на Изпълнителното бюро си подаде оставката като член, защото не е съгласен с позицията на партията, която е против Истанбулската конвенция и джендър идеологията“, каза още тя.

„Винаги съм му помагала, предложих го за депутат няколко пъти, за член на Изпълнителното бюро. Даже, когато през юли месец ми поиска оставката, го предложих за зам.-председател на парламентарната група и той прие“, припомни Нинова.

Корнелия Нинова обясни, че все още не е решила дали отново ще се кандидатира за председател на партията и очерта много важен въпрос при избора на председател на БСП: „Аз създадох възможност председателят на БСП и за първи път това се реализира, да се избира чрез гласуване от всички членове на партията. Много е важно това право, най-демократично и най-важно за членовете да бъде запазено. Тоест на предстоящия конгрес да не бъде променян Уставът и да  се връща старото положение, при което задкулисно  хора се събират и избират председател“, коментира тя.