София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Обвинения за смъртта на детето от Мездра

Привлечен към наказателна отговорност е бащата на съученик на загиналото момче
6 сОбщество 576 Златина Петкова

Повдигнаха обвинение за смъртта на 8-годишното дете от Мездра. Обвинен засега е баща на негов съученик. 38-годишният Д.Й. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338 ал 3 от Наказателния кодекс, т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Припомняме, че при оглед в дома са били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата. В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони.

Мъжът беше задържан за 24 часа още вчера. Малко след 20:30 тази вечер му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

Около 17:00 ч. на 8-ми януари пред къща на ул. „Сливница“ в гр. Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т. Пострадалият бил транспортиран до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта не детето и подаден сигнал на телефон 112, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването е било установено, че второкласникът бил в дома на негов съученик. Свидетели на инцидента са заявили, че ас чули силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси – патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от, бащата на съученика на застреляното дете.