София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

От "Артекс" искат среща с Борисов

Разрешителното за строеж било валидно

От "Артекс" искат среща с Борисов

Разрешителното за строеж било валидно

1 годинаОбщество 25 Боряна Райчева


Управителят на фирма "Артекс" арх. Пламен Пламенов Мирянов, който е син на собствениците на компанията Пламен и Весела Мирянови, изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов за провеждане на среща във връзка със строителството на сградата "Златен век" в София.

В него арх.Мирянов пише, че на няколко пъти е правил опити да се свърже с Борисов, за да присъства на срещата с представители на ИК на кв. "Лозенец", която бе насрочена за 10 часа днес, но без резултат.

От година и половина от комитета полагат усилия да спрат строителството на небостъргача "Златен век", който е проект на фирма "Артекс" и според тях е незаконен.

Казусът обаче придоби остри и мащабни политически измерения, след разкритията, че имоти на фирмата са били придобити от ръководни кадри на ГЕРБ на по-ниски от пазарните цени.

След извършена проверка премиерът разпореди проектът да бъде спрян заради нарушения в строителството.

От комитета обаче не останаха доволни, защото по тяхно мнение след като нарушенията бъдат отстранени, строителните работи ще продължат.

В писмото си Мирянов-син твърди, че "един конфликт има минимум две страни, но винаги една истина", и призовава премиера да се срещне с него, за да изложи фактите, приложени и в писмото му.

В него той описва реда, по който срокът за изпълнението на проекта е удължен, и прилага подробности за документите, които доказват това.

Според Пламен Мирянов-син издаденото на сградата строително разрешително е валидно.