София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

От ДБ очакват да работят заедно с евентуален политически проект на Асен Василев и Кирил Петков

В полтическата група продължава дискусията по отношение на кандидата им за президент
18 сПолитика 680 Николай Парашкевов

От "Демократична България" очакват да работят заедно с евентуален политически проект на Асен Василев и Кирил Петков.

Това стана ясно от коментара на председателя на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти относно евентуален нов политически проект на служебните министри.

Председателят на ПГ на ДБ коментира, че виждат в лицето на Петков и Василев съмишленици.

"Подкрепяли сме техните усилия досега и независимо от това в какво качество оттук нататък те ще продължат, гледаме с очакване, позитивно, да продължим, заедно да намерим формула да работим", коментира той.

На въпрос дали се притеснява, че евентуален нов проект на Петков и Василев би могъл да вземе гласове от ДБ, Христо Иванов отговори, че "Демократична България" има много стабилна политическа идентичност, последователно поведение и в този смисъл няма от какво да се притесняват.

"Ако се появят други политически проекти, които работят в същата посока, разширяват периферията от избиратели, които подкрепят нашите каузи, това може да бъде само добра новина за нас. Разбира се, въпрос на комуникация, на техника на позиционирането е това нещо да се случи така, че да не стане преливане от едни вече мобилизирани гласове в тази посока към друг проект, а някакси да се съвместяват подобни явявания", коментира Иванов.

"Ще изчакаме да видим как ще се развият събитията. Ако сме умни, съм сигурен, че можем да очакваме много добри новини", добави той.

В отговор на въпрос как ще се яви "Демократична България" на президентските избори Христо Иванов каза, че продължава дискусията в политическите им органи.

"Чакаме цялото поле да се структурира, да видим картината и тогава ще вземем съответните решения", допълни той.

Попитан дали не губят време за предизборна кампания, Иванов коментира, че времето е фактор и го губят, но пък яснотата за терена също не е маловажна.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!