София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ОТКРИХА НЕЛЕГАЛНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В СОФИЯ

Нелегална бензиностанция с 38 590 литра горива
7 годиниКрими 29 Боряна Райчева

Нелегална бензиностанция с 38 590 литра горива без документи разкриха митническите служители до София. След анализ на събрана разузнавателна информация, служители от отдел "Митнически разузнаване и разследване" в Митница Столична проверяват обект, в който се извършва нерегламентирани дейности с акцизни стоки. Обектът е бивш стопански двор в непосредствена близост до София. Установено е, че обектът се използва като нелегална бензиностанция, позиционирана в контейнер. До него са подредени няколко цистерни и камион, специализирани за превозване и съхранение на горива. Част от превозните средства не са в движение и се използват за съхранение на нелегално продаваните горива.
Установен е и микробус, пригоден за мобилна бензиностанция, а откритите в него съдове за горива са оборудвани с пистолет и брояч за зареждане на превозни средства и отчитане на продаденото количество.
Задържани са общо 38 590 литра горива. За тях няма никакви документи, доказващи заплащането на дължимия акциз, нито документи за качеството на горивата.
От откритите горива са взети проби за лабораторен анализ.
Работата по случая продължава.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!