София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Петко Георгиев: Пеевски се изявява като алтер его на Борисов

"Тече много активна кампания по легализиране на реално феноменалната роля на Пеевски"

2 месецаПолитика 29 Иванина Игнатова

„Малко е комедийна ситуацията с Пеевски, както Путин вчера каза, че се бори за мира и свободата на всички хора, така ми седят и предложенията на Пеевски. В момента тече много активна кампания по легализиране на реално феноменалната роля на Пеевски през всички тези години. За ПП и за правителството критиките на Пеевски са подарък. Каквото лошо каже този човек за теб, значи си на прав път. ГЕРБ мълчат, защото Пеевски се изявява като алтер его на Бойко Борисов”, заяви журналистът Петко Георгиев в ефира на Нова.

Делян Пеевски рекламира новата Конституция като свой собствен продукт. Той ще бъде бащата на новата Конституция. ПП-ДБ го легитимира като такъв. Мнозинството, което ГЕРБ и ПП-ДБ имат, е достатъчно, за да си седи премиерът на мястото, а за Конституцията вече им трябва ДПС. Това заяви политологът Стойчо Стойчев.

Нидал Алгафари, пиар експерт, не смята, че Пеевски гони американско гражданство и коментира трусовете в партията на депутата: „В ДПС решенията се взимат от Ахмет Доган, лично. ДПС имат нужда да излязат от образа на етническа партия и им трябва силен коз, а такъв е Делян Пеевски.”

Стойчев припомни: „За да се случи ротацията, трябва да се подаде оставка на настоящото правителство, да се гласува и след това да се гласува новия състав на правителство с премиер Мария Габриел. В промеждутъка между ротацията може да се договори ново мнозинство.”

Социологът Андрей Райчев коментира думите на Даниел Лорер по адрес на Пеевски: „Лорер имаше предвид реакцията на ДПС спрямо конфликта в Близкия изток. Тази война, както и другата – в Украйна, не тече така, както си представяха хората. България трябва да се научи да е единна, а в момента виждаме страшна критика: „Защо сте единни?”

„Ще се отпушат няколко различни хода, ако в конституционната реформа влезе текст, който да отнеме възможността на Румен Радев да съставя служебно правителство. ГЕРБ и Пеевски ще се чувстват свободни да бутнат сглобката. Аз лично не смятам, че това е политически правилно – имаме нужда от формулата на служебното правителство. Според мен трябваше да се наложи санкция на Радев – сваляне от поста. Има вредни за страната политически решения, за които трябва да се носи лична отговорност”, смята Георгиев.

Снимка: БГНЕС