София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Плевен смекчи някои ограничителни мерки

Отварят се моловете при намалено работно време и ограничаване на местата за отдих
4 месецаЕвроком 205

В Плевен отворят моловете при по-строги мерки и контрол, предложени от самите търговци. Областният кризисен щаб на извънредно заседание възстанови работата на културните институти при заетост на местата до 30 процента .

Заболеваемостта в област Плевен е 633 души на 100 000  население за последните две седмици  са отчели на извънредното заседание на Щаба.

С измененията се правят изключения в досегашната забрана за груповите извънкласни занимания в присъствена среда, като се разрешават индивидуални практически часове в предприятие или в съответното училище. Разрешават се още олимпиади и състезания, когато не могат да се провеждат в електронна среда;

Отварят се моловете при намалено работно време, ограничаване на местата за отдих, намаляване на местата в заведенията за хранене с 50 процента  и други строги мерки, предложени от самите търговци.

Разрешават се и културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, сценични прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство, при заетост на местата до 30%, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Мерките влизат в сила от 00:00 часа на 17.03.2021г.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!