София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Пол Хелиър: МВФ или Световната банка умишлено блокират развитието на бедните страни

Гражданите нямат представа какво се случва по върховете на властта, твърдеше той

3 мОбщество 597 Николай Парашкевов

„Има тайна организация, чиито представители са истинските владетели на света и която държи всякакви иновативни технологии под ключ, докато привличат трилиони печалби от петролната индустрия“.

Това са думи на бившия Министър на отбраната на Канада Пол Хелиър.

Според него, светът е доминиран от група от най-могъщите и богати хора, които блокират въвеждането на нови технологии и се опитват да наложат нов политически и икономически ред.

Хелиър твърди, че елитът крие присъствието на Земята на представители на извънземни раси, с които отдавна въпросната група е в контакт.

Според него съществуването на "група, която държи властта" и дърпа конците в световната политика и икономика, не е теория на конспирацията, а сурова реалност.

Гражданите нямат представа какво се случва по върховете на властта, където „доброто на човечеството“ е празна фраза“, добавя Хелиър, обяснявайки, че през годините на политическа дейност е разбрал работата на „системата“.

Хелиър признава, че се интересува повече от бъдещето на Земята и нашия вид, който е застрашен от изменението на климата и финансовата система, инструмент за поробване на човечеството чрез тясна група от богати.

Той пише за това подробно в книгата Mafia Money: A World in Crisis, където обяснява сложната мрежа от връзки между могъщи управляващи фамилии и институции като Международния валутен фонд и Федералния резерв.

„Обхватът на икономическия тероризъм е огромен. МВФ или Световната банка не само не помагат на бедните страни, но им слагат усмирителна риза, блокират ги, за да не могат свободно да създават свои политики“, отбелязва бившият министър.

Управлението на кризи, спекулациите и поставянето на обществото в низходяща спирала на дълга е едната страна на монетата.

Хелиър твърди, че същата група, наречена Cabal, управлява глобалната политика чрез контролиране на партии и лидери.

За нея няма значение какви са възгледите им“, обяснява той.

Трупат печалби и поддържат контрол върху общество, в което постепенно се въвеждат правилата на новия ред, включително пълно наблюдение на гражданите.

Хелиър е един от малкото бивши политици, които открито изискват правителствата и армиите да разкрият скрита информация за НЛО и присъствието на извънземни раси на Земята.

Като Министър на отбраната той получава съобщения за подобни събития.

„Казаха ми, че 80% от тези инциденти имат рационално обяснение, а за останалите 20% е трудно да се каже нещо. Не се съмнявам, че около мен е имало хора, които имат много повече познания по темата“.

Хелиър вярва, че Земята е била посещавана от десетки раси от дълбините на космоса в продължение на хиляди години.

Хелиър е убеден, че някои от извънземните биха могли да подкрепят нашата цивилизация в развитието, но тяхната помощ е блокирана от елитите, които използват информацията от тях, за да засилят контрола си над човечеството.

Автор: Румяна Генадиева, "24 часа"