София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полфрийман зашил устата си собственоръчно (СНИМКИ)

От вчера австралиецът е на свобода

7 месецаОбщество 13 Боряна Райчева


От вчера осъденият на 20 години затвор за убийството на Андрей Монов Джок Полфрийман е на свобода, след като Апелативният съд обяви за основателна молбата му за предсрочно условно освобождаване, което съкрати наказанието му с 6 години и 10 месеца. След излизането си от центъра за настаняване на мигранти в Бусманци Полфрийман заяви, че ще изплати кръвнината от 400 000 лева на семейството на Монов, не възнамерява да излиза от страната и ще живее при приятели в София.

Източник на телевизия „Евроком“ предостави сензационни снимки, направени преди малко повече от година в затвора в Казичене, на които Полфрийман е със собственоръчно  зашита уста. Тогава той споделя пред съкилийниците си, че е прибягнал до този мазохистичен акт в знак на протест срещу липсата на свобода на словото в България.

В същото време вчера при напускането на центъра в Бусманци освободеният коментира, че ако върнат делото му за ново разглеждане, нито един съдия няма да е безпристрастен след медийния шум и ще трябва да си дава отвод, което ще наложи да се намерят съдии от друга държава.

Освен това, той бе категоричен, че смята да продължи да работи за правата на затворниците и за реформи в системата на затворите у нас чрез основаното от него първо по рода си в България затворническо сдружение и подчерта, че за всичките 11 години в България е получавал помощ само от българи.