София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полицаят, който разстреля родителите си, ще лежи в затвора доживот

Бившият полицай бе привлечен като основен заподозрян и стана подсъдим
16 мЕвроком 1582

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата „доживотен затвор“ за бившия полицай Венцислав Караджов, постановена от окръжния съд. Караджов беше признат за виновен, че на 15 май 2016 г. е застрелял родителите си – Божура и Цветан Караджови, в дома им на ул. "София" в града на тепетата. 

Според разследващите мотивът е бил въпросната къща. Караджов водел дело срещу майка си и баща си за нея и го загубил.

Припомняме, че бившият полицай бе привлечен като основен заподозрян и стана подсъдим. Процесът срещу него започна година след убийството. Според прокуратурата, всички данни и доказателства сочат, че именно Венцеслав Караджов е разстрелял с пистолет родителите си, пронизани от множество куршуми. 

В мотивите си апелативните магистрати посочват, че престъплението, извършено от подсъдимия, е предумишлено, което се установява от заключението на компютърно-техническата експертиза, изследвала неговия преносим компютър, предава 24 часа.

В паметта за посещаваните интернет сайтове е видно, че е била търсена и четена информация за отравяне с гъби, живак, с различни видове киселини. Датите на търсената информация съответстват на показанията на свидетели за засилена ексалация на напрежението между Караджов и родителите му след образуването на прокурорска преписка срещу полицая, както и в периода след постановяване на съдебния акт, с който са отхвърлени претенциите му за част от имота на ул. "София". Като доказателство по делото фигурира и запис на разговор между Караджов и майка му, от който става ясно, че е заплашвал с пистолет родителите си.