Начало Новини Предавания На живо

Правителството няма да подаде оставка

След коалиционен съвет

Правителството няма да подаде оставка

След коалиционен съвет

27 мЕвроком 3744


Коалиционният съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти приключи. Той идва на фона на обявеното вчера решение на ГЕРБ да бъдат поискани оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. По-рано зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ обясни, че е научил за решението от медиите.

"Обсъдихме актуалната ситуация и се обединихме около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението до завършването на мандата", посочи Симеонов по време на изявление след съвета.

Според него най-важното в момента е вотът на недоверие да бъде преодолян. Едва след него ще бъдат приети оставки и ще се правят промени в правителството, допълни председателят на НФСБ.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов единствено коментира, че вотът на недоверие няма да мине, но оставки ще има.

"Разбрахме се да мобилизираме партиите в коалицията за преодоляване на вота на недоверие, защото най-гротескно е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Не видях мотиви - те са просто изсмукани от пръстите". Това заяви премиерът Бойко Борисов. Според него управление на БСП ще доведе страната до катастрофа.