София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Проф. Балтов: И малките деца вече не са защитени от коронавируса и при тях не може да се сложи и ваксина

Директорът на лечебното заведение с подробности за ситуацията с болните от COVID-19
6 сОбщество 984 Златина Петкова

“След като 70% от персонала в “Пирогов” се ваксинира, вече почти нямаме случай на заболели от коронавирус”, заяви пред bTV директорът на “Пирогов” професор Асен Балтов.

По думите на Балтов, това показва колко необходимо е повече хора да се имунизират, за да може да се намалят драстично заразените.

Директорът на “Пирогов” коментира и че на този етап вече и малките деца не са защитени от коронавируса, като той припомни, че при тях не може да бъде поставена и ваксина, защото тя не е разрешена за лица под 16 години.

“Единствено “АстраЗенека”, доколкото съм наясно, правят такива изпитания за деца от четири години нагоре, които да могат да се ваксинират, но те още са в процес, така че трябва наистина да се пазят децата. Трябва да внимаваме, защото, за съжаление, имаме вече случаи, които протичат по-тежко при децата”, изтъкна още професор Балтов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!