София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Прокуратурата: В кръвта на Диона има следи от температуропонижаващи лекарства

Денислава Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин

30 дниОбщество 15 Васил Василев

Попфолк певицата Дебора беше заловена да шофира пияна с 2,9 промила алкохол в кръвта. Пила, седнала зад волана и предизвикала катастрофа на столичния булевард "Черни връх". В момента тя вероятно все е още в ареста.  Нейната колежка Диона пък ще се изправи пред съда 3 месеца, след като беше хваната да шофира с наркотик в кръвта. Обвинителният акт срещу нея вече е внесен.

„Денислава Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин. В кръвта ѝ няма следи от марихуана, но в други биологични образци има следи от коноп”. Това заяви пред Нова ТВ говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев. 

По думите му съставът на това престъпление „препраща към една Наредба”. „Тоест съдържанието и концентрацията на алкохол, респективно на наркотични вещества – трябва да бъде установено по съответния ред. А той е чрез кръвна проба. При Диона не сме установили наличието на коноп в кръвта ѝ. Има следи в друг биологичен материал, което е обстоятелство, утежняващо наказателната отговорност”, обясни Николаев.

И допълни: „С разрешение на наблюдаващия прокурор мога да кажа, че в действителност в кръвта на Диона се наблюдават следи от температуропонижаващи лекарства. Витае някакъв градски фолклор, че когато кажеш, че си употребявал някакви подобни лекарства- прокуратурата няма да те подведе под отговорност. Но химичните анализи са точни”.

Николов коментира и случая с попфолк певицата Дебора, която беше заловена да шофира пияна с 2,9 промила алкохол в кръвта. „Материалите по това досъдебно производство не са докладвани в СРП. Затова не мога да коментирам нищо преди а видя доказателствата. Това, което в подобни случаи грози извършителя, е наказание между 1 и 3 години лишаване от свобода, глоба и отнемане на превозното средство”, подчерта говорителят на СРП.