София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Първи коментар на бития лекар в Русе: Чувствам се уплашен, унизен и оскърбен

От него се е търсила отговорност за починал пациент след ваксина

10 сОбщество 518 Николай Трифонов

„Въпросният човек, който аз не познавам, нахълта в кабинета, заедно с една от местните мои пациентки, и започнаха с арогантен тон, с викове, крясъци, вие сте го видели от видеозаписите, да ми задават провокативни въпроси за смъртта на нейния мъж. Отначало реших да се включа и нормално да отговоря, но те не търсеха отговори. Тяхната цел явно е била провокация." Това разказа нападнатият лекар от Русе - д-р Ивайло Иванов в ефира на "НОВА".

Припомняме, че В понеделник  Венцислав Ангелов-Чикагото нападна общопрактикуващ лекар в русенското Ново село в кабинета му, а кадрите бяха излъчвани на живо в социална мрежа. По-късно той бе задържан и районният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. 

Лекарят трудно разбрал, че от него се търси отговорност за починал пациент след ваксина. И се опитал да обясни на съпругата на починалия, че мъжът й се е заразил с COVID и е постъпил за лечение в болница. И само епикризата можела да даде яснота за състоянието му. Но Венцислав Ангелов и жената не искали да го чуят и повтаряли тяхната версия за смърт след ваксина, поставена от д-р Иванов.  До сбиването се стигнало когато лекарят ги помолил да не го снимат и ги приканил да напуснат кабинета му, пише "НОВА".

„И въпросният мъж се приближи към мен с някакви такива виканици и започна да ме разпитва за някакви кратки характеристики, при което аз го бутнах, той имаше някаква стойка с телефони и този човек пощуря и откачи - взе да ме блъска с едната ръка, събори ми очилата, одра ме и се спречкахме - това е цялата работ”, разказва си д-р Иванов.

„Как да се чувства човек, който е повален на пода, уплашен, унизен, оскърбен от всичко това?”, пита лекарят.

Лекарят отбеляза, че подобни действия са недопустими.