София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Радев: Искам да разсея спекулациите, че бързам със служебен кабинет

Това заяви президентът по време на срещата си с ГЕРБ-СДС

Президентът не може да е архитект на бъдещи коалиции за управление, това каза Румен Радев по време на консултацията за връчване на мандат за съставяне на правителство с ПП ГЕРБ. Държавният глава заяви, че категорично отказва да забърква институцията в съставяне на правителство, защото това е отговорност на партиите в Народното събрание.
Искам да разсея спекулациите, че бързам със служебен кабинет, каза още Румен Радев. 

ГЕРБ като първата политическа сила след проведените редовни избори е поканена от Вас на консултации. Идваме тук с ясната отговорност, че държавата ни стои пред редица предизвикателства. Правилно отбелязахте и Вие, че все още не е минала здравната пандемия, предстоят икономически и социални предизвикателства. Осъзнавайки отговорността, която носим непосредствено след изборите обявихме, че сме готови с министерски кабинет, който много бързо може да започне своята дейност със справянето с пандемичната криза. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на консултациите при президента.

Готови сме с кабинет, който да се справи с пандемията. Очевидно е, че ГЕРБ ще бъде в опозиция, въпреки че партията е първа политическа сила. Не ни е страх от проверки и ревизии, допълни тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!