София 22 °C
Велико Търново 24 °C
Пловдив 24 °C
Варна 23 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Рамзан Кадиров предложи Путин да бъде президент доживот

Няма такъв политически лидер в световен мащаб, каза Кадиров

Рамзан Кадиров предложи Путин да бъде президент доживот

Няма такъв политически лидер в световен мащаб, каза Кадиров

3 мПолитика 1057 Боряна Райчева


Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров по време на среща с местните власти призова Владимир Путин да стане пожизнен президент на Русия. Той публикува фрагмент от срещата в своя канал Telegram.

"Винаги казвам: трябва да изберем Владимир Путин за президент доживот. Днес кой може да го замести? Няма такъв политически лидер в световен мащаб", каза Кадиров.

Той също така отбеляза, че всички предложени изменения на Конституцията се отнасят до "укрепване на държавните позиции", следователно всеки руснак трябва да участва в гласуването.

Всеруският вот за изменения на Конституцията се провежда от 25 юни до 1 юли. Първоначално той трябваше да се проведе на 22 април, но беше отложен поради ситуацията с пандемията от коронавирус.

Промените в основния закон са посветени на новите изисквания, отправени към президента, членовете на правителството и правителствените служители на различни нива. Те също така консолидират социалните гаранции на държавата за гражданите и променят мандата на парламента.