София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

РАЗКАЗЪТ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ: Медицинска "Черна дупка" в правителствената болница "Лозенец" (ВИДЕО)

Разследване на Миролюба Бенатова за Правителствена болница
28 мОбщество 1290 Боян Марков

"На 26 ноември бяхме извикани на организиран профилактичен преглед в болница "Лозенец" по линия на допълнителното здравно осигурянаве, което имаме". Това заяви в ефира на "ЕвроДикоФ" Боян Бакърджие - пациент, който е изненадан от документите, които вижда с описаните изследвания, които са отчетени като извършени, както и поставената диагноза. Разследването е направено от Миролюба Бенатова.

"Прегледът беше сутринта в 9. Пълна кръвна картина, PCR тест и Доплер изследване на кръвоносните пътища на краката", допълни още той.

"На 14 януари ми се обадиха от здравната каса", сподели гражданинът.

"Аз бях на 27 ноември на същите прегледи пак чрез допълнителното ми здравно оситуряване, което имам", твърди друга пациентка в същата ситуация - Гергана Христова.

"На 14 януари получил обаждане по телефона от една дама, която се представи от НЗОК с въпроса дали на 26 ноември съм бил хоспитализиран в болница "Лозенец"", изрази своето учудване Боян Бакърджиев.

"Тя ме запита дали съм склонен да попълня декларация, в която да декларирам, че не съм бил лежащ в тази болница на тази дата. Те взеха адреса на работното ми място, разбрахме се да дойдат на другия ден и повече никой не ми се обади", сподели пациентът.

"Аз като един разсеян човек, не им се обадих. Докато не попаднах на материала на Миролюба Бенатова и видях разследването. Писах коментар във фейсбук под публикацията, тя се свърза с мен" , разказа Бакърджиев.

"Аз се съгласих да застана пред камера. В това време се обадих на НЗОК. Напомних им, че сме имали уговорка. Те видимо се ошашкаха", припомни гражданинът.

"При мен нещата стоят по същия начин. Само имаме разминавания в датите", коментира Гергана Христова.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!