София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Републиканци за България: ЦИК отмени поръчковите решения на комисията в Плевен

Партията ще участва на частичните избори в Плевенско
1 чЕвроком 295

С решения на Централната избирателна комисия, скандалните два отказа на ОИК-Плевен за регистрацията на кандидат за кмет от ПП „Републиканци за България” бяха отменени. ЦИК установи, че ОИК-Плевен е постановила два отказа за регистрацията на Георги Мончев като кандидат за кмет на село Николаево, като и двата са изцяло незаконосъобразни. Това се посочва в позиция на "Републиканци за България".

"Благодарим на ЦИК, че бързо и адекватно взе единственото законосъобразно решение като отмени поръчковите решения на ОИК-Плевен. Очакваме този път ОИК-Плевен поне да се опита да спази действащите закони като изпълни указанията на ЦИК незабавно. Със скандалните решения на ОИК-Плевен стана ясно, че обвързаността между ГЕРБ и ДПС по места е явно ангажирана за подготовката на предстоящите избори", допълват от партията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!