Собственици на ресторанти и заведения в Благоевград са против разхлабването на мерките и отварянето на откритите части и терасите към заведенията за клиенти. Според тях това е абсурдно за бизнеса и престъпно за хората в поредния пик на пандемията и препълнените болници, съобщава БНР.
- Реклама -
Те са категорични, че кризата не се управлява ефективно и прогнозата им е за скорошен крах на ресторантьорите и хотелиерите.
Представителите на туристическия бранш в Благоевград посочват, че повече от година никой не ги чува, а милиардите левове помощ от държавата се разпиляват някъде по пътя до тях или идват тогава, когато е късно.
Васил Димитров управлява два хотела и няколко заведения в района на Благоевград – семеен бизнес от повече от 20 години. Поддържат и фермерско производство, за да предлагат екологични продукти на своите клиенти. По думите му калкулираните до момента загуби заради пандемията и абсолютната непредсказуемост в държавната политика са над 60 процента.
Най-тежко е понесъл загубата на човешкия капитал. Много от дългогодишните служители са сменили работата или са напуснали страната. Останали само тези, които приготвят храна за вкъщи. Хотелите, макар и работещи, са почти празни.
Новината за лекото разхлабване на мерките, които им дават възможност да посрещат клиенти на терасите и откритите пространства в заведенията, приема с едва сдържан гняв, защото априлското време далеч не прилича на лято. И най-вече, защото хората се страхуват заради бума на заразата, заради препълнените болници и очаквания пик в края на април.
Собственици на ресторанти и заведения в Благоевград са против разхлабването на мерките и отварянето на откритите части и терасите към заведенията за клиенти. Според тях това е абсурдно за бизнеса и престъпно за хората в поредния пик на пандемията и препълнените болници, съобщава БНР.
- Реклама -
Те са категорични, че кризата не се управлява ефективно и прогнозата им е за скорошен крах на ресторантьорите и хотелиерите.
Представителите на туристическия бранш в Благоевград посочват, че повече от година никой не ги чува, а милиардите левове помощ от държавата се разпиляват някъде по пътя до тях или идват тогава, когато е късно.
Васил Димитров управлява два хотела и няколко заведения в района на Благоевград – семеен бизнес от повече от 20 години. Поддържат и фермерско производство, за да предлагат екологични продукти на своите клиенти. По думите му калкулираните до момента загуби заради пандемията и абсолютната непредсказуемост в държавната политика са над 60 процента.
Най-тежко е понесъл загубата на човешкия капитал. Много от дългогодишните служители са сменили работата или са напуснали страната. Останали само тези, които приготвят храна за вкъщи. Хотелите, макар и работещи, са почти празни.
Новината за лекото разхлабване на мерките, които им дават възможност да посрещат клиенти на терасите и откритите пространства в заведенията, приема с едва сдържан гняв, защото априлското време далеч не прилича на лято. И най-вече, защото хората се страхуват заради бума на заразата, заради препълнените болници и очаквания пик в края на април.