София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Росен Желязков: ДБ имат балансираща позиция по отношение на претенциите на ПП

,,Правителството може да изкара цял мандат''

27 сПолитика 275 Марияна Стойчева

,,Няма да съборим кабинета. Ние се готвим за ротация.'' 

Това заяви председателят на парламента Росен Желязков в предаването по Нова телевизия. 

Желязков допълни, че в началото тази форма на управление изглеждала екзотична. 

,,Дори Кирил Петков каза "ние няма да правим коалиция, защото си нямаме доверие. Последните месеци това го забравихме и изглеждаше, че ротацията ще се случи без проблеми. От няколко дни това не изглежда така. Това се дължи на предложенията на "Продължаваме промяната". "Демократична България" има доста балансираща позиция по отношение на претенциите на ПП, каза още Желязков. 

Председателят на парламента комнтира, че в началото желанието Денков да бъде външен министър изглеждало лично, след твоа се облече в партиен контекст. 

По думите му правителството може да изкара цял мандат. И добави, че след ротацията трябва да има мининални промени. 

"Няма как да кажа кои имена ще бъдат сменени. Анализът още не е направен. Той трябва да се направи от Денков и Мария Габриел". 

"В управленската програма е написано изрично, че след ротацията Денков ще бъде вицепремиер и министър на образованието. Ако се направи радикален ремонт на кабинета, следващите месеци ще трябва да се занимаваме с кадрови промени".