София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Румен Радев: В политиката трябва да изрежем излишните филизи и да дадем шанс на добрите

Президентът участва в отбелязването на Деня на лозаря и празника св. Трифон Зарезан
пропускане
4 чЕвроком 565

Трябва да имаме предизборна кампания на идеи и на принципи за излизане на България от дълбоката криза и на визия за бъдещото развитие на страната, а не кампания на компромати. Засега се очертава само кампания на компромати, което не е добре. Това каза президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси в Плевен, където участва в отбелязването на Деня на лозаря и празника св. Трифон Зарезан.

В отговор на въпрос за политическите процеси преди парламентарните избори, президентът Радев посочи, че ако трябва да отговори в контекста на  днешния празник, както лозето не ще молитва, а иска мотика, така е и с българската политика. „Трябва умно да „зарежем“ българското лозе, така че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод“, посочи Румен Радев.

За предизборните коалиции държавният глава уточни, че е необходимо да мислим кой ще бъде най-добрият „купаж“, така че да даде наистина добър резултат.

„Трябва да работим, иска се добра преценка, иска се правилен избор“, заяви Румен Радев и допълни, че се надява това да се случи на 4 април, за да имат изборите добър резултат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!