София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

САГАТА "РОСЕНЕЦ": Плажът е в трева и камъни, искат да докажат, че е земеделска земя

Фирма, близка до Доган, води срещу Агенцията по кадастър, за да не се впише плажът като такъв
1 месецОбщество 30

Жители на Бургас откриха летния сезон на плажа до лятната резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, предава Bg On Air.

Повод, за да организират поредното събитие на малката плажна ивица, е делото, което фирма, близка до Доган, води срещу Агенцията по кадастър да впише плажа като такъв. От фирмата се опитват да докажат, че това е земеделска земя. 

Днес хората дошли да открият летния сезон на плажа, установиха, че той е обрасъл с трева и е засипан с речни камъни.

"Още когато правихме почистването носихме и проби, за които проби ни заявиха, че това не е естественият хабитат на тази трева. Въпреки почистването, виждаме, че тук всичко е обрасло. Фирма, приближена до Доган продължава да претендира, че това тук не е плаж, а е земеделска земя", каза Бисер Русимов.

"Това е и конкретната причина за инициативата днес", добави още пред БНР Бисер Русимов от Организацията за закрила на българските граждани: "С тези си действия възобновяваме ходенията на плаж там, за да припомним, че това наистина е плаж, а не е нещо друго, както искат да го изкарат - земеделска земя и така нататък.

Организирано ще бъде тази седмица. Тепърва ще има и още такива организирани мероприятия, защото безочието на някои хора е безгранично", добави Русимов. "Хората, които твърдят, че това не е плаж, ни провокират отново да възобновим протестните прояви", каза още активистът.

Снимки: БНР

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!