София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Сашо Диков: Пламен Георгиев показа нечувана наглост

Цветанов е получавал помощи за безработица, докато е бил шеф на МВР

Сашо Диков: Пламен Георгиев показа нечувана наглост

Цветанов е получавал помощи за безработица, докато е бил шеф на МВР

1 годинаОбщество 5 Боряна Райчева


„Този човек - Пламен Георгиев показа най-вече наглост. Не мога да си представя как човек може да е толкова нагъл! Но какво да му се учудваме - нали навремето той каза, че Ваньо Танов има записан разтговор с Бойко Борисов“, възмути се в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев по телевизия „Евроком“ Сашо Диков.

Стажанта обсъди критично и разликата между реалните, пазарните цени на имота на шефа на КПКОНПИ и цените, на които ги е придобил и отразил в данъчната си декларация.

Той показа и офертата от 2016-а с пазарната цена на тризонета на Георгиев в столичния кв. „Гео Милев“ и направи слединя коментира: „Вместо обявената цена от 265 000 евро са платени 265 000, но лева. Двойно по-малко.

Николай Стайков от Антикорупционния фонд, и брокерката, която напрмето го е продавала, и двамата потвърърдиха достоверността на информацията.

„Да, това е офертата, каза брокерката, но не успяхме да го продадем, купувачът директно се беше свързал с продавача и там директно си оправиха нещата“.

Диков добави, че му се обадил съсед на Пламен Георгиев, който го обвинил в лъжа за терасата на тризонета – тя не била обща, а до нея достъп имал само той.

Във всяка нормална държава този човек би трябвало да си е подал оставката.

Първия път, когато се появи информацията, че има разлика в цените между обявените му два апртамента и и реалните от 256 000 лв., Борис Ячев попита: а сега каккво правим, кой ще разследва?

Защо обаче Борисов не заповяда на групата си да поискат оставката на този „борец номер едно с корупцията“, попита реторично Сашо Диков.

По думите му става въпрос за „безумна гьонсуратщина, нетърпима дори за африканска държава“.

Водещият на „Евродикоф“ не пощади и сервилничещите пред Цветан Цветанов журналисти.

Той цитира оценката на експосланика ни в Москва Илиян Василев: „това е е най-голямото падение на българската журналистика – интервюто на Бойко Василев с Цветан Цветанов“.

Диков обвини в ефир Цветанов и в „изнасилване на думата морал“.

Цветанов да говори за морал и морални стандарти е такова изнасилване на думата морал, че няма накъде“, категоричен беше Стажанта.

И посочи още, че вторият ч„овек в ГЕРБ нямало как да обясни, че цените, на които е купил апартамента си от фирма „Артекс“, са четири пъти по-ниски от пазарните.

Под голям въпрос оставали и средствата, с които са обзаведени имотните придобивки на дясната ръка на Борисов.

Той предположи, че Цветан Цветанов е купил апартамента в „сградата на властта“ напълно и луксозно обзаведен, както и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Искам да го попитам, но той се крие, как, човече, обзаведе тези апартаменти? А те са били луксозно обзаведени. Според познавачи между 1000 лева и 1000 евро на кв.м. излиза луксозното обзавеждане.

240 квадрата как се обзавеждат и с какваи пари?“, възмути се Сашо Диков.

Той коментира и документ, че докато е шеф на МВР, Цветанов е получавал и помощи за берзаботица – от август 2012 до юни 2013.

Не са му отнели апартаментите, защото разликата между пазарната и обявената цена трябва да бъде над 250 000 лв.“, уточни Диков.