София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

САЩ спонсорират IТ бума на Кириакос Мицотакис

Министърът на търговията Уилбър Рос е с работна визита в Атина

САЩ спонсорират IТ бума на Кириакос Мицотакис

Министърът на търговията Уилбър Рос е с работна визита в Атина

9 месецаТехнологии 49 Боряна Райчева


Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос гостува на премиера Кириакос Мицотакис в Атина, писа в петък гръцкият в. Kathimerini („Катимерини“).

Уилбър Рос обсъди с него и с министъра на цифровото управление Кириакос Пиеракакис сътрудничеството в областта на предприемачеството.

„Фокусирани сме върху дигиталната трансформация на Гърция и телекомуникационнта ни стратегия“, обяви гръцкият министър.
"САЩ са много важен партньор и се надяваме да задълбочим сътрудничеството си", каза Пиеракакис.

С участие на гости от Вашингтон се провежда и Югоизточният енергиен форум в Солун. Посланикът на САЩ в Атина Джофри Пайът приветства плана на кабинета на Кириакос Мицотакис да пребори бюрокрацията и да привлече чуждестранни инвеститори.

Дипломатът заяви, че „сега е моментът да се инвестира в Гърция“. Според него Атина е „един от най-близките партньори на САЩ в промотирането на идеите за енергийна сигурност“.

Джофри Пайът говори за „диверсификация на енергоизточниците“ чрез доставките на втечнения газ от САЩ. Според него Гърция е „енергиен лидер в региона“.

Посланикът обеща да „изпрати позитивен сигнал на американските инвеститори“. По думите му инвестициите от САЩ „ще играят важна роля в енергийното бъдеще на Гърция“.

Както и в предстоящата приватизация на държавни дружества.