София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Съд в Перу определи Сорос, Гейтс и Рокфелер за "създатели" на пандемията

От началото на епидемията около 90,3 милиона души са заразени с коронавирус
12 сЕвроком 11505

Апелативният съд на провинциите Чинча и Писко в южната част на регион Ика обяви участието на "доминиращите световни престъпни елити" в създаването на новия тип пандемия на коронавирус. Членовете на съда направиха такова изявление в едно от своите решения, копие от което беше публикувано на уебсайта му в понеделник от вестник Peru.21.

"Нито едно от световните правителства, нито едно физическо или юридическо лице, нито защитата на подсъдимия не могат да потвърдят, че епидемията има свойството "предсказуемост", освен нейните създатели измежду авторите на новия световен ред, като Бил Гейтс, Джордж Сорос, Рокфелер и други, които я управляват и насочват в условията на изключителна секретност от техните глобални корпорации, които правят прогнози до 2030 г.", се казва в документа, издаден на 21 декември.

Самото дело се отнася до обжалване от страна на защитата на лице, обвинено в тежко престъпление, срещу по-ранна присъда, според която е удължен срокът на превантивно задържане под стража на обвиняемия.

Според адвокатите със своето решение съдиите са нарушили правото на клиента си на мотивирано решение и правото на съдебна защита.

"Вместо съответните аргументи, те представиха спекулативни твърдения", заяви адвокат Ренцо Риега пред радио RPP.

От началото на пандемията около 90,3 милиона души са заразени с коронавирус в света, над 1,9 милиона са починали.