София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

СДС: Вместо да решава проблеми, новият министър прави ненужни уволнения

Призоваваме българите да се ваксинират масово, се допълва в позицията на партията
2 мЗдраве 447

Притеснени сме, че служебното правителство подценява заплахата от  Covid-19. Малкото новозаразени не бива да ни успокоява. Миналата година през  лятото също имахме глътка въздух, но през есента болестта изригна с нова  сила и покоси хиляди българи. Ваксинациите забксуваха, но това не притеснява служебния кабинет. Това се посочва в позиция на СДС.

„Вместо да търси решение на проблемите, новият министър на здравеопазването създава нови. Ненужните уволнения на знакови и доказани професионалисти, създава  напрежение, а не успокоява системата на здравеопазването, която трябва да работи като единен механизъм, за да предотврати нови вълни от коронавируса. Призоваваме здравния министър да се съсредоточи върху спешните задачи,  свързани с опазването здравето и живота на българите, а не да се вживява в ролята на кадровик! Призоваваме българите да се ваксинират масово, да не се подвеждат по измамното спокойствие и безхаберието на управляващите! Животът и здравето ни са и в собствените ни ръце. Да бъдем отговорни към себе си, въпреки безотговорността на служебния кабинет!“, допълват от СДС.

Припомняме, че служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е бивш депутат от СДС в рамките на два поредни парламента.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!