Семейство сви 3 млн. лева от НОИ за 3 години

Жената е бивш служител в системата

2 месецаКрими 6

Семейство от Пловдив е източило 3 млн. лева от НОИ. Измамната схема се е състояла в издаване на фалшиви удостоверения за пенсиониране, сочи разследване на Икономическата полиция и Районната прокуратура в Пловдив. Все още не са ясни конкретните щети, които са нанесени на системата, но до момента се изчисляват на 3 млн.лева, коментира районният прокурор Чавдар Грошев.
Измамата е била осъществявана в продължение на 3 години от жена, която е напуснала НОИ през 2009 година. В престъплението са участвали и дъщерята и съпругът на бившата служителка.
Жената изготвяла фалшиви документи на хора, на които не достигал осигурителен стаж. Поправяни са трудови книжки. Престъплението е разкрито от подадени сигнали от недоволни „клиенти“, които не са получили обещаната услуга.
Преди да напусне НОИ преди десет години, жената е откраднала над 260 досиета и други документи, с които да изготвя фалшификатите. Те са открити при обиска в мазето и, по време на арестуването им, станало вчера. Прокурорът информира, че за посоченото престъпление, а именно измама в особено големи размери, очакваното наказание е от 1 до 8 години лишаване от свобода.

ОЩЕ ОТ Крими

Бомбена заплаха в мол в София

Търговският център е евакуиран

15 чКрими

Операция "Тезей" удари нощните клубове

Спасени са и три жертви на трафик на хора

18 чКрими

Шестима убити при стрелба в Германия

Инцидентът е станал в 12.45 ч. местно време в сграда, намираща се близо до гарата в града

18 чКрими

Задържаха трима нелегални мигранти у нас

Опитали се да преминат нелегално през ГКПП "Капитан Андреево"

22 чКрими

Предотвратена е схема за разпространение на неистински лекарствени продукти

На 08.10.2014 г. в офис на спедиторска фирма в София служители на ДАНС под ръководството на Софийска районна прокуратура са задържали български гражданин

23 чКрими