София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Сенатът определи процеса по импийчмънт на Доналд Тръмп като конституционен

Американските коментатори са почти сигурни, че Тръмп отново ще бъде оправдан
48 сПолитика 295 Боряна Райчева

Американският сенат реши, че процедурите за импийчмънт срещу бившия президент Доналд Тръмп не противоречат на конституцията на САЩ. Вотът беше излъчен на уебсайта на горната камара на законодателния орган.
56 сенатори се съгласиха, че процедурата за импийчмънт е в съответствие с основния закон на страната, 44 законодатели се противопоставиха на това. В същото време шестима членове на партията на бившия държавен глава се присъединиха към 50 демократи.
Според американските медии обаче този факт не означава, че впоследствие тези републиканци ще гласуват за импийчмънт на Тръмп, който изисква 67 сенаторски гласа. Американските коментатори са почти сигурни, че бившият американски лидер отново ще бъде оправдан.
В продължение на четири часа във вторник прокурорите от Камарата на представителите и адвокатите на бившия началник на Белия дом спореха за и против конституционността на процеса.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!