София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Шефът на "Автомагистрали", считана за "гара разпределителна", взима над 10 000 лв. заплата

Информацията беше предоставена на сайта на дружеството
12 мПолитика 333

Изпълнителният директор на "Автомагистрали" ЕАД взима 10980 лв. заплата. Това стана известно от информация в обновения сайт на дружеството. Беличев уточни пред Mediapool, че посочената сума от 10 980 лв. е бруто месечно. Това означава, че в нея не са включени данъчните отчисления.

Председателят на Съвета на директорите Александър Филев и Иван Коларов, който е член на Съвета на директорите взимат по 3660 лв.

На обновения сайт на компанията вече има "профил на купувача", в който се публикуват покани за участие в различни процедури.

От финансовия отчет на "Автомагистрали" за деветмесечието на 2020 г. става ясно, че възнагражденията на 3-членния директорски борд нарастват от общо 107 000 лв. през 2019 г. на 174 000 лв. през 2020 г. Причината за това е увеличаване на възложената от държавата работа и нарастването на минималната работната заплата.

От ръководството на "Автомагистрали" обясниха, че изпълнителният директор получава по 18 минимални заплати на месец, докато членовете на директорския борд - по 6. На практика на сайта на дружеството стоят брутните им месечни възнаграждения за 2020 г., когато минималната заплата беше 610 лв.

Припомняме, че Бившият член на УС на „Автомагистрали” ЕАД Десислава Христова писа до "Биволъ", че нейното дълбoкo убeждeниe e, чe държaвнoтo дружecтвo cлужи зa пoщeнcкa кутия и гaрa рaзпрeдeлитeлнa към чacтни фирми и към публичнo извecтнoтo шкaфчe нa Бoриcoв.

Cпoрeд нeя “eдвa ли кaпaцитeтът нa AМ e тoлкoвa пoрacнaл, чe caмa дa cтрoи тeжкитe и дълги учacтъци нa AМ “Хeмуc”.

“Имaйки прeдвид, чe и в т.н. „oткрити прoцeдури“, кoитo кoмeнтирaхa ръкoвoдитeлитe нa МРРБ и AПИ прeд кoмиcиятa в Нaрoднoтo cъбрaниe кaтo aргумeнт в пoлзa нa твърдeниятa cи, нe oтгoвaрят нa рeaлнocттa”.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!