София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ШОК В БОКСА: Джошуа изгуби титлите си, Александър Усик е новият шампион

В последните рундове украинецът доминираше
33 мСпортни 5868 Слав Механджийски

Александър Усик спечели двубоя си срещу Антъни Джошуа. Украинецът е световният шампион в тежка катргория. Усик остава непобеден в професионалната си кариера. Той беше непобеден шампион в полутежка категория и реши да се изкачи в горната категория. В тежка категория записа две победи преди да се изправи срещу Джошуа.

В първите два рунда мачът бе изравнен.

След това в 4-ти, 5-ти и 6-ти рунд Джошуа доминираше мача.

7-ми рунд се оказа изключително силен за Усик, който успя да разклати Джошуа с няколко комбинации.

В 8-ми рунд и двамата се стараеха да нанасят удари. Джошуа успя да нанесе два силни ъперкъта. Усик залагаше на правите удари.

Силно начало за Усик в 9-ти рунд. Главата на украинеца бе притисната надолу, за което Джошуа получи забележка. 65 секунди след началото на рунда двамата влязоха в клинч, но няма сериозни удари. Двамата не успяват да пробият защитата си. 30 секунди преди края на рунда Усик нанася силен удар, разклащайки световния шампион.

Усик е по-агресивният от двамата и в 10-ти рунд. Джошуа кърви от носа. Двамата мъже има оток под лявото око. Джошуа успява да пласира удар с дясната ръка. Усик получава аркада на дясното око. Поредица от удари отправя Джошуа, Усик е разклатен, но украинецът не отстъпва, отвръщайки на всеки удар. Дясното око на Джошуа е почти затворено. В почивката отборът му го обработва. Съветват го да бъде по-умен в рундовете, да се успокои и да движи повече главата си.

В 11-ти рунд Усик се опитва да си гарантира победа. Украинецът пласира два точни удара, Джошуа успя да отвърне. 60 секунди в рунда Джошуа нанася няколко прави, но се притеснява да се приближи твърде много. Усик пусна два бързи десни прави удара. Джошуа увисна веднага в клинч. Световният шампион изглежда по-неуверен от двамата. Усик успява да пласира още един силен удар. Ъгълът на Джошуа иска от него нокаут – не искат мачът да се решава от съдиите.

Финален 12-ти рунд – Усик отново започва силно. Не иска да остави Джошуа. Шампионът има нужда от нокаут. Усик иска да шокира тежката категория в бокса, детронирайки Джошуа. Продължава да притиска Джошуа и го рани. Шампионът отстъпва назад, но търси контра. Украинецът е по-свежият от двамата. 50 секунди до края Джошуа търси шанс, но не се открива пролука. Усик налага Джошуа с множество удари. Шампионът не отвърна на нито един, но успя да се задържи на крака, облегнал се на въжетата. Гонгът бие, Джошуа е бесен. Двамата чакат решението, което е единодушно в полза на Александър Усик

След ерата на Владимир Кличко световната титла в тежка категория отново е в Украйна.

Всичко вървеше по план през целия мач. В началото исках да го нокаутирам, но треньорът ми каза просто да си свърша работата, заяви Усик след мача.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!