София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Симеон Даскалов: Столична община е цитадела на строителната мафия

Йорданка Фандъкова е отговорна за това, заяви инвеститорът

Симеон Даскалов: Столична община е цитадела на строителната мафия

Йорданка Фандъкова е отговорна за това, заяви инвеститорът

7 месецаОбщество 9 Боряна Райчева


 

"Строежът на злополучната сграда започна 2008 г. Аз бях просто инвеститор. Закупих парцел на страхотно място в Драгалевци. Свързаха ме с бизнесмена Димитър Атанасов. Оказа се, че той е бил заподозрян в източване на Топлофикация Шумен. Участвал е и във Военното НДК", заяви Даскалов.

"През 2012 г. подадох сигнал до прокуратурата. Оттам тръгнаха истинските ми и най-големи проблеми. Случаят е толкова елементарен, че на пръв поглед човек се чуди: някаква сграда, някакво строителство… Но така или иначе, попаднах в омагьосан кръг. Тръгнах по петите на двете фирми и до ден днешен животът ми е ад", каза инвеститорът.

Мъжът твърди, че е станал жертва на строителната мафия.

"В един момент строителят и надзорът започнаха да се крият от мен. Заведох обезпечително дело в Софийския районен съд. Съдът излезе със становище, че сградата има липси в размер на 400 хил. лева. Подадох веднага сигнал в прокуратурата, че съм измамен", сподели още той.

"Пускал съм сигнали до главния прокурор. В крайна сметка подсъдим станах аз. За последните 7 г. г-жа Йорданка Фандъкова е била уведомявана десетки пъти. Още на 3 декември 2012 г. Няма сила в държавата, която да накара г-жа Фандъкова да се произнесе по случая. Тя е човекът, който превърна Столична община в цитадела на строителната мафия", заключи Даскалов.