София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

''Системата ни убива'': За нас Триото е по-голямо зло от сегашното управление

От Манолова не са разочаровани
17 сЕвроком 2301

Майките от ''Системата ни убива'' вчера заявиха, че няма да подкрепят нито една политическа или гражданска формация, имаща нещо общо с ''Отровното трио''.

''Мили хора, не очаквайте от нас да подкрепим, която и да е политическа или гражданска формация за предстоящите парламентарни избори, имаща нещо общо с така нареченото ''Отровно трио''. Компромиси няма да правим, позицията ни е принципна и датира от 2018 година. Запознатите знаят, че не е безпочвена'', се казва в позицията им.

''Т.нар. Отровно трио и конкретно Бабикян и Хаджигенов се намесиха на протестите през 2018 г. Вследствие на тяхната намеса - това, което направиха по време на нашите протести, на нашата кауза, ние видяхме какво представляват и всъщност никога не сме ги подкрепяли, никога не сме били заедно с тези хора. Това е против всичките наши принципи'', каза Вера Иванова пред Факти.

''Не. От нея не сме разочаровани. По принцип това си е нейно решение. Това, което е направила Мая за нас е факт, ние сме били заедно в тази битка за нашите промени, за нашите закони и по никакъв начин това не е нещо, което бихме загърбили по един или друг начин. Нашият пост си е конкретно за Триото и за всяка една партия, която се обедини с тях. За нас Триото, най-образно казано, е по-голямо зло от сегашното управление. Ние сме ги видели какво представляват. Говоря конкретно за Хаджигенов и за Бабикян, защото с Минеков не сме имали общо по време на каузата ни, 2018 г.", отговори Иванова на въпроса дали са разочаровани от Манолова.

А на въпрос какво ще изискват от граждански обединения и политически партии, за да ги подкрепят на предстоящите парламентарни избори, Вера Иванов отговори така: ''Ще подкрепим тези, които кажат, че в приоритетите им е Законът за личната помощ, тъй като ние образно казано ''погребахме'' Закона за личната помощ, реформата и съдбата на най-тежко болните и уязвимите. Това съсипаха миналия месец ГЕРБ и ''Обединени патриоти''. Всяка една партия, която се ангажира с каузата ни, ще бъде подкрепена.