София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

След убийството на възрастна двойка в Шумен: Задържаха техния внук

Младият мъж закарал жертвите си една по една до имот в покрайнините на града
38 мКрими 786 Натали Иванова

Във вторник полицията в Шумен е задържала мъж, по подозрение, че той е убиецът на възрастната двойка Янка и Георги във вилната зона на града в понеделник. За момента няма официално съобщение на полицията и прокуратурата. Според неофициална информация задържаният е внукът на убитите старци.

Труповете на 68-годишната Янка и 75-годишния Георги са октрити от техни близки в понеделник към 13.30 ч. в семейния им имот във вилната зона "Под манастира" край Шумен.

Оказало се, че Янка се озовала във вилата "на пожар", тъй като не носела със себе си нито лични документи, нито чанта, нито телефон. Според запознати Янка и Георги се озовали в имота поотделно един след друг и били закарани на място с кола от техния внук. Залъгал ги, че нещо става на вилата и трябва да отидат до там спешно. Пред полицаите, обаче, внукът се опитал да натопи за убийството баща си, зетя на Атанасови. Наскоро старците взели  рента - 700 лева и я дали на бъдещия си убиец, но едва ли това е в дъното на престъплението, смятат криминалисти.

Предполага се, че възрастните хора са удряни по главата с твърд предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след престъплението още не беше открит. Все още липсват подробности за хода на оперативните действия, които е извършила полицията в последните 48 часа. Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, в това число и приятел на Янка. Станало ясно, че във фамилията има дразги за имоти, което насочило разследващите към хипотезата, че имотни спорове може да са в дъното на убийството.

Полицията и прокуратурата бяха лаконични в първото си изявление пред медиите часове след убийството. На местопрестъплението бяха директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева, като и двамата се задоволиха с "бюлетинно" изявление, което прокурор Георгиева обоснова със следствената тайна.  Липсвало оръжието на убийството.