София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

СЛОВЕНСКАТА АРМИЯ ЩЕ ВЪЗПИРА БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА

ГРАНИЦАТА ЩЕ СЕ ОХРАНЯВА ОТ ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ
6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Парламентът в Словения ще предприеме промени в своята конституция, които ще позволят изпращането на словенската армия на границите. Тя ще помага на полицията, която брани пункта от хилядите мигранти нахлули в страната от Хърватия и Унгария.
Правителството предложи промяна в законите за отбрана на страната, след като вчера над 8,000 бежанци навлязоха в Словения. Само 2,000 от тях са отишли в Австрия. Министър-председателят Миро Церар съобщи за Словенското национално радио, че мерките не целят обтягане на ситуацията, а подсилване на граничния контрол. Словенското правителство не даде подробности относно смяната на законите, но наблегна на това, че страната няма възможност да се справи с притока и призова другите членки на ЕС за помощ. От комисията добавиха, че страната ще направи всичко по силите си, за да контролира пътя на миграцията и нормалното функциониране на държавата и че не е възможно страна с 2 милиона души да реши проблема си с бежанците, така както и по-силните страни не са успели.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!