София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Служебният министър на образованието: Има изоставане и ръст на напусналите предсрочно ученици

Няма планове за по-ранно започване на учебната година, посочи той

Няма планове за по-ранно започване на учебната година, свързано е с много тежка организация. Това обяви в интервю за Би Ти Ви служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

На въпроса дали ще започне присъствено учебната година той отговори:

„Нагласите са ясни, ако няма опасност за здравето на децата, ще започне присъствено. Зависи от здравната обстановка, това никой не може да го предскаже днес“.

По думите му повече яснота ще има най-рано в последните дни на август.

Относно онлайн обучението през изминалата учебна година служебният министър коментира, че на много места тя е била по-подготвена от предходната година. На места обаче има изоставане и ръст на напусналите предсрочно ученици, уточни той.

Денков напомни, че в началото на мандата си като служебен министър е анонсирал анализ на онлайн обучението по места и по възрастови групи какво е реалното състояние и какво мерки трябва да се вземат. Той се надява анализът да приключи до края на мандата на служебното правителство.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!