София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

София осъмна с колажи на Борисов (СНИМКА)

Протестите междувременно продължават

6 месецаЕвроком 443

Софийските улици осъмнаха с плакати на премиера Бойко Борисов, на които пише "корупция". Не е известно кой е поставил плаката, но е ясно, че чрез него се цели да се повдигне въпроса за корупцията.

Въпросният плакат е поставен на кръстовището между ул. Граф Игнатиев и бул. Васил Левски. Към момента не знаем на кои места има още. Предстои да видим дали ще бъде премахнат.

Припомняме, че скандалът, който в момента се изяснява е за поръчката на високопроходими автомобили за МВР.

Върховната касационна прокуратура е изпратила в Специализираната прокуратура материали, получени от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Предоставените данни се отнасят до разследване относно потенциална измама и закононарушения при изпълнение на Споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по фонд „Вътрешна сигурност“ за закупуване на превозни средства за нуждите на Министерството на вътрешните работи.

След анализ и преценка на относимостта, с постановление на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура, получените материали от ОЛАФ са обединени към материалите по дело, свързано с разследване на възможна „търговия с влияние".

А междувременно протестите продължават всяка вечер. Във вчерашния ден от инициативата "Правосъдие за всеки" протестират вече за 19-и път пред Съдебната палата в София.

Припомниха за кулминацията на демонстрациите от 1997 година и датата 4 февруари - тогава БСП върна проучвателния мандат за формиране на ново правителство след оставката на Жан Виденов.