София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Спецакции в Сливен, Видин и Пазарджик

Те са срещу разпространението на наркотици

Спецакции в Сливен, Видин и Пазарджик

Те са срещу разпространението на наркотици

5 сКрими 751 Златина Петкова


Специализирани акции срещу разпространението на наркотици се провеждат в три града в страната - Сливен, Видин и Пазарджик. В хода на претърсванията са задържани са петима мъже, съобщават от МВР. 

Нарколаборатория са разкрили криминалисти на РУ-Сливен. Процесуално-следствените действия са извършени на два адреса в квартал „Комлука“. Открити и иззети са прекурсори и пособия за производство на синтетична дрога и кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин.

45-годишен мъж от Сливен е засечен в момента на производство на наркотично вещество, той и мъж на 30 години – двамата криминално проявени, са задържани в полицейския арест.

Конопени насаждения в землището на село Ракитница са открили и служители на РУ-Видин в рамките на предприета идентична операция. На място криминалистите установили и задържали 23-годишен от Ракитница и 17-годишен от Брегово, които поливали конопени насаждения. При полевия наркотест зелената листна маса дала характерната реакция на канабис.

При претърсване на жилището на 41 – годишен местен жител служители на сектор „Криминална полиция“ в Пазарджик намерили полиетиленов плик, пълен с различни по размер бели бучки. При последвалия полеви наркотест веществото е реагирало положително на амфетамин. Общото количество на намерената дрога е около 205 грама.