София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Спецсъдът гледa мерките на обвиняемите по акцията с боклука

Адвокатите на лицата все още се запознават с документите

Спецсъдът гледa мерките на обвиняемите по акцията с боклука

Адвокатите на лицата все още се запознават с документите

6 мПравосъдие 450 Ивана Иванова


Шестима от обвиняемите по случая с незаконен внос и преработка на опасни отпадъци се изправят пред Специализирания наказателен съд. Прокуратурата внесе искане за задържане под стража на зам.-министъра на екологията Красимир Живков, на бившия шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов, на бизнесмена Атанас Бобоков.

За Пламен Бобоков прокурорите настояват да бъде определена рекордна гаранция от 1 милион лева, а искане за домашен арест има по отношение на Васил Богданов и бизнесмена Айгюн Еминов, 

Адвокатите на лицата все още се запознават с мерките. 

Прокуратурата проведе мащабна акция на територията на цялата страна, бяха претърсени над 40 адреса, във връзка с аферата с опасните отпадъци. Органите на реда влязоха в дома на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който е бил в изключително близки отношения с бизнесмените братя Бобокови като е подпомагал противозаконните им действия по нелегален внос и преработка на боклуци.

В дома на обвиняемие А.Б. прокуратурата откри снимка, на гърба, на която има списък с имена на популярни личности, част от които не са между живите, както и крупни суми в размер на милиони в левове и долари срещу тях.