София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Състезатели от 19 държави ще се включат в Европейското по карате киокушин

Битките за медалите на Стария континент в най-тежкия стил карате започват на 5 декември
23 сСпортни 248

Състезатели от 19 държави ще се включат в 3-ото Европейско първенство по карате киокушин за мъже и жени, което ще се проведе на 5 декември в Двореца на културата и спорта във Варна. Това стана ясно по време на официална пресконференция, която се проведе вчера в хотел “Астор Гардън” от Световния киокушин съюз (KWU) и Българската карате киокушин федерация (БККФ), които организират първенството.

Пресконференцията беше открита от генералния секретар на Световния киокушин съюз Шихан Александър Пичкунов, който заяви че много се радва, че въпреки сложната ситуация с пандемията от COVID-19 това първенство ще се състои. Той благодари на Българската карате киокушин федерация за организирането на шампионата и пожела успех на всички. Тези, които искат да победят, ще победят. Пожелавам успех на всички и много победи! Бъдете здрави!“, каза той.

От името на БККФ успех на всички пожела и Шихан Асен Асенов, член на Управителния съвет на Българска карате киокушин федерация. В пресконференцията се включи и Шихан Рамил Габасов, който е част от УС на KWU и RUMA, както и президент на Международната федерация по карате всички стилове (IASKF). Той обясни, че за първенството са ангажирани 38 съдии. Шихан Габасов и Шихан Пичкунов са начело на двудневен Съдийски семинар, който включва четири практики, които целят да подготвят реферите за Европейското първенство. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!