Начало Новини Предавания На живо

Татяна Кристи: Ние имаме премиер, в образа на блуждаеща джипка, който няма смелост (ВИДЕО)

Коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
56 сЕвроком 8816

Насилието у хората избива поради тоталната неадекватност на правителството да управляват кризата. В другите страни се дава възможност на бизнеса, спрямо какъв е той, да се прецени какви мерки да предприеме. Това, което се прави по света са препоръки, разчитайки на морала и етиката на бизнеса. Никой не се е замислял да се юрне в коридорите, които са за по-възрастни хора, защото имат съвест. Това коментира журналистът Татяна Кристи в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Има и дискриминация върху възрастните хора. Някои са решили, че хората на 65 години са толкова възрастни, че ако хванат коронавирус и ще умрат. Няма такова нещо - има хора, които на 65 години са активни, много по-здрави от по-млади. Каквото е властта, такава е държавата. Премиерът си позволява да се държи по просташки начин към гражданите на Републиката, да ги назидава като някакъв овчар. Това е заради тоталитарното мислене. Да, по света се правят мерки, но не съм виждала административни работници да ходят и да ги контролират. В България си издават някакви заповеди, а всеки си прави каквото си реши", допълни тя.

"Хората не виждат във властта отговорни политици, а карикатури. Какво да направят хората? Над 4 месеца излезе на улицата младото, образовано общество на страна и какво стана? Хората са вдигнали ръце от правителството. Нито те имат желание да говорят с тях, нито другите. Ние имаме премиер в образа на блуждаеща джипка, който няма смелост да застане на ежеседмични пресконференции, но не пред своите клакьори".