София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Тихомир Безлов: Темата с Nexo със сигурност ще се използва в предизборната кампания

"Борисов веднага атакува агресивно, защото му се искаше да има правителство с мандата на "Демократична България"

1 годинаПолитика 3

"След политическите увертюри изглеждаше, че най-накрая двата основни политически опонента в лицето на ПП и ГЕРБ си изгладиха противоречията и като че ли имаше голям шанс да се направи нещо с третия мандат, и точно в четвъртък прокуратурата влезе в Nexo", заяви в ефира на Nova News политическият анализатор Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според него ако не беше този случай, срещу Радев щеше да има упреци, че иска да отиде на предсрочни избори и да удължи мандата си на управление.

"Борисов веднага атакува агресивно, защото му се искаше да има правителство с мандата на "Демократична България", които припозна като посредник. От ПП гледаха на това като на вид опасност, че от ДБ може да легитимират Борисов", смята експертът.

"Темата с Nexo със сигурност ще се използва в предизборната кампания, въпросът е дали може да се развие и да се извади още нещо", предвижда Безлов.