София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Унгария с рекордна смъртност и най-много ваксинирани в ЕС

В Чехия е открит нов вид на коронавируса
5 сОбщество 4892 Златина Петкова

Въпреки че регистрира рекордна смъртност и заболеваемост от коронавирус, Унгария  е страната в ЕС с най-голям дял ваксинирани срещу COVID-19. 

Според Европейския център за превенция и контрол на заразните болести 21,6 на сто от хората в Унгария са получили най-малко една доза от ваксина срещу коронавируса, което е далеч над средното (12,3 процента) за целия ЕС. Но това масово прилагане на ваксини, включително китайски и руски, не е в състояние да забави разрастването на пандемията.

На двуседмична база Унгария има най-висока в света смъртност на болни от COVID-19 на глава от населението, сочат данни на американския университет „Джонс Хопкинс“.

На този фон в Чехия беше открит нов щам на коронавируса. Той беше идентифициран в югоизточната част на държавата. Според лекарите тази мутация не е по-опасна от останалите, но въпреки това епидемичната обстановка остава една от най-трудните в Европейския съюз. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!