София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

В хода на изземването на ценностите са открити пистолет и две присъди на Божков

На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди

В хода на изземването на ценностите са открити пистолет и две присъди на Божков

На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди

1 месецКрими 915Боряна Райчева


В хода на изземването на ценностите са открити и пистолет и две присъди на Васил Божков.

Във връзка с иззетата от офисните помещения на обвиняемия оригинална бланка, Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи: - регистриран ли е бил криминалистически В.Б. в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации; - съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им; - има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето В.Б., ако има – кога и на какво правно основание е извършено това, информират от прокуратурата. 

При извършваните действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата, е открито огнестрелно оръжие. В заключена каса е намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация - образец №5 на лицето В.Б.

На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда.