София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ВМРО проговори за самостоятелно явяване на изборите, ще отстояват идентичността си

В следващите два дни ВМРО ще води разговори с НФСБ.
1 мЕвроком 461

Според мен най-добрият вариант ВМРО да отстои идентичността си е да се яви самостоятелно на изборите. Твърде вероятно е ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно от думите на Искрен Веселинов, който беше гост в предаването „Още от деня“ по БНТ.

В следващите два дни ВМРО ще води разговори с НФСБ. През почивните дни се проведе форум на Организационния съвет на ВМРО, където се чуха и мненията на структурите от страната. Доминиращо беше становището за самостоятелно явяване на изборите. Около две трети от структурите се обявиха за самостоятелно явяване на парламентарните избори през април. Окончателно решение не е взето, то ще бъде взето от Изпълнителния комитет след разговори с нашите настоящи партньори, каза Веселинов.

Явявайки се като „Обединени патриоти“, безспорно постигнахме най-големия успех за патриотичното движение, а именно изместихме ДПС от ролята на балансьор за властта и за първи път в България имаме управление с участие на патриотични формации. Това управление беше конструктивно, нашите министри дадоха своя принос за развитието на държавата. Проблемът е, че това единство, което ние желаехме, не се получи, коментира зам.-председателят на ВМРО.

Той припомни, че от парламентарната група на „Обединени патриоти“ са били изключени само Волен Сидеров и Десислав Чуколов за груби нарушения на дисциплината на групата. Всички останали можеше и в момента да са наши членове и да получат съответните права за секционните комисии.

"Отворени сме за разговор с всички формации, с които имахме сходна идеология", отговори депутатът на въпрос дали от ВМРО биха се коалирали с формацията на Петър Москов КОД.

"Според мен най-добрият вариант ВМРО да отстои идентичността си е да се яви самостоятелно", подчерта Искрен Веселинов.

С ГЕРБ имахме съвместни успехи, но и водихме битки. ГЕРБ стоят в по-либералната ниша, за разлика от нас – в консервативно-патриотичната, коментира Искрен Веселинов. Пример за такава битка е постигнатата победа на Патриотите с нератифицирането на Истанбулската конвенция. Друг пример е доброволните отряди, за които настояват от ВМРО, но не получиха подкрепа от голямата партия в управляващото мнозинство.

"Политиката за циганите трябва да се промени, а не да внушаваме на обществото, че трябва да е толерантно, а на ромите да им се дават предимства. НПО-та усвояват пари, а ромите стоят в мизерия, необразовани и неинтегрирани", проговори депутатът за Стратегията за интегриране на ромите на Красимир Каракачанов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!